User:
Lösenord:

| Registrera | Glömt lösenord?

Prenumerera på inläggen

Bloggare

Förbluffande fakta

Hörde någonstans att om Bill Gates går till en bankomat och tar ut alla sina pengar i endollarsedlar, och lägger dem i en lång rad så räcker de ända till månen.

Fyra gånger.

Något annat man sällan tänker på är att om man tar ut alla blodådror ur en person. Alla artärer och vener och kapillärer och allt vad det heter och lägger dem i en rad så dör den personen.

3 comments to Förbluffande fakta

 • Jernis

  Är väl högst tre gånger numera, efter finanskrisen – stackars Bill (som händelsevis råkar vara USamerikanska för sedel) Sen tycker jag att det är fuskigt. För det första är endollarsedeln oformligt lång, ca 15,6 cm. För det andra borde det förstås inte finnas sedlar av så låg valör som 1 USD. Med tjugor, som bara är ca 12,0 cm (och som t o m dom är på väg bort till förmån för mynt), och med antagande av en växelkurs på åtta spänn, skulle förmögenheten faktiskt på sin höjd räcka till:

  3 × 8/20 × 12,0/15,6 = 0,92

  dvs inte ens en futtig gång till månen.

  Men det är inte bara endollarsedeln som är ett missfoster. Nä, hela sedelsystemet är väl utformat för att blåsa synsvaga. Alla valörer har samma storlek och vad jag vet samma färg, åtminstone ungefär. Men vad mer är att vänta av ett land som, såsom Gyrot förtjänstfullt redan har strippat om, inte ens har uppfunnit konsumkassen.

  [Reply]

  Jocke Reply:

  Inte ens en gång till månen. Ha, där fick han.

  [Reply]

 • Om man äter ett vitaminpiller om dagen i 100år så blir man gammal…

  [Reply]

Leave a Reply

 

 

 

CommentLuv badge