User:
Lösenord:

| Registrera | Glömt lösenord?

Prenumerera på inläggen

Bloggare

Tipsextra och negern

Jag berättade den fantastiska (och i dagens läge tack och lov fullständigt bisarra, det är därför den är fantastisk) historien om Tipsextras barndom och negern. Jag hade för mig att det var den underbare Bengt Grive (Grive ligger dock bakom denna klassiker) som stod för fadäsen, men det visade sig att Wikipedia visste bättre. Vi får tillskriva fotbollsledaren och bridgekungen Putte Kock detta. Roligt är det hur som helst.

Putte Kock refererar en fotbollsmatch och säger flera gånger i direktsändning att ”negern löper på vänsterkanten”, ”där nickar negern”, ”negern slår ut till inkast” etc. Hemmastudion blir mer och mer förfärad och försöker att till Putte få fram det olämpliga i att säga ”negern”. Eftersom förbindelsen mellan studion i Sverige och Putte på plats inte är den bästa hör dock Putte inte riktigt vad studion säger. De försöker bokstavera: ”Putte, du kan inte säga neger, Niklas Erik Gustav Erik Rudolf, neger.” Varvid Putte replikerar: ”Konstigt, de säger hemifrån att negern skulle heta Niklas Erik Gustav, men det tror jag inte ett ögonblick på.”

***

7 comments to Tipsextra och negern

 • Själv drabbades jag inte av hörselskada förren jag var på hälsokontroll. Efter hörseltestet talade de om att jag hör som en 50-åring, något som jag skälv inte var medveten om.

  Efter det så har 50% av mina svar på tilltal varit ” VA!!? ”

  [Reply]

  Jocke Reply:

  Det är tur att farbror har rynkor i pannan, så du kan gänga fast hatten.

  [Reply]

  Jocke Reply:

  Är du som en 50-åring passar ett kvickt hur sa? bätrre in.

  [Reply]

 • Afrikanen

  Underbar historia 🙂

  [Reply]

  Jocke Reply:

  Indeed.

  [Reply]

 • Jag säger som Arne Hägerfors sa en gång i tiden: Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk.

  [Reply]

 • Sofia

  Let me know about why the ”negro” statement in the past became so famous, when the swedish reporter talked about the ”negern tar bollen” etc. ( it´s an old statemennt)
  (dont you try whith nr. 9)
  We, from sweden, are so, about the knowledge about ouer coloured friends and the diffuculties whith

  [Reply]

Leave a Reply

 

 

 

CommentLuv badge