User:
Lösenord:

| Registrera | Glömt lösenord?

Prenumerera på inläggen

Bloggare

Uppföljaren

Om man bortser från polisskolanfilmerna gäller tumregeln att uppföljarna, hur många den än må vara, aldrig är bättre än den första filmen i serien. Jämför t.ex. First Blood med Rambo III, eller Sällskapsresan med Hälsoditon.

 

Polisskolan däremot, bara stiger och stiger för varje film. Man undrar var det ska sluta.

 

 

Redford

Man borde därför lagstifta i Hollywood om att uppföljarens namn måste skvallra om att det kanske inte är samma klass och känsla som i film nr 1. Det kanske tydligaste exemplet, Mannen som kunde tala med hästar. Uppföljaren kunde t.ex. heta Hästen som inte ville lyssna.

***

6 comments to Uppföljaren

 • Mmm, Robert Redford. Som såg som bäst ut i Blåsningen från 1974. Jag googlade just fram att han är född -36, alltså stod han på topp när han var lika gammal som vi är nu. Vad skulle uppföljaren till Blåsningen heta, Sugningen?
  Ylva´s senaste blog post ..Mums

  [Reply]

  Jocke Reply:

  Om uppföljaren ska vara sämre så kanske den kan heta Ballhojta.

  [Reply]

 • Vad gäller Polisskolan-filmerna uppges missförhållandet bero på att regissören på grund av sin analfabetism av misstag hamnade på ett seminarium om kaizen (Toyotas filosofi om ständiga förbättringar). Filmbolaget beklagar det inträffande.

  Sugningen :-D, på original Suckers.
  Jernis´s senaste blog post ..Sexologi

  [Reply]

  Jocke Reply:

  Det kunde man ju ge sig på, att Toyota har en egen förbättringsfilosofi.

  Eller på original: Balls shout.

  [Reply]

 • Jo. Jag ser att du inte uppdaterar så ofta numer, och detta är dessutom helt o.t., men jag skulle önska mej ett inlägg om detta lilla fenomen. Gärna med en redig dalsk förklaring 🙂

  http://feber.se/video/art/239183/fredagsdansen_3/

  [Reply]

  Jocke Reply:

  Jag är ju från Hedemora men har helt missat detta. Vansinnigt roligt hur som helst och det är inte utan att man längtar hem.

  [Reply]

Leave a Reply

 

 

 

CommentLuv badge